Nieuwbouw plan ‘Hofstede’ te Ewijk

Nieuwbouw plan 'Hofstede' te Ewijk

In de wijk Keizershoeve in Ewijk is een gebouw met 8 luxe appartementen gebouwd. Het project heeft de naam Hofstede gekregen. De appartementen zijn opgeleverd in het 2e kwartaal van 2021. Er is hier een prachtig gebouw ontstaan!

Specificaties

Plaats
Ewijk
Project
Hofstede
Omvat
Nieuwbouw 8 appartementen
Architect
OpZoom Architecten te Arnhem
Start bouw
2020
Oplevering
2021
Opdrachtgever
Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V.
Realisatie
Aannemersbedrijf Jan Oosterhout B.V.

Omschrijving

De hoofdvorm van het appartementengebouw verwijst naar de schuren behorend bij de ensembles van boerderijen in de omgeving. De archetypische kapschuurvorm is leidend geweest voor het ontwerp. Aan de zijde met de middag- en avondzon hebben is een hogere goot toegepast. Hier hebben we de ruime en lichte woonkamers met hun terrassen, ontworpen. De meer gesloten gevel aan de zijde van het lint biedt ruimte voor de slaapkamers en de hoofdentree. De entree is vormgegeven als een uitsnede in de massa en geeft toegang tot de centrale ontsluiting van het gebouw. Deze centrale kern, waarbij het kleur en materiaalgebruik is afgestemd op het exterieur, ontsluit de acht appartementen. Naast de hoofdentree is er een accent toegevoegd in de vorm van een dakopbouwachtige onderbreking van het hoofdvolume welke daardoor een ietwat speelser karakter krijgt.

In lijn met de referentie naar de kapschuurvorm zijn materialen uitgezocht die aansluiten op dit beeld. De duurzame houten gevelbekleding in combinatie met de grijs gemêleerde keramische pannen geven het gebouw een natuurlijke en landelijke uitstraling. De royale balkons doen mee in dit beeld. Voor de kozijnen is gekozen voor warme grijstinten die zorgen voor een rustige karaktervolle sfeer.

Door zijn vorm, de materialen en positie aan het lint is de Hofstede een markant woongebouw dat goed aansluit bij het landelijke Ewijk.

Een greep uit door ons
gerealiseerde projecten

Naast kwaliteit en een marktconforme prijs, vinden wij het belangrijk dat onze klanten zich ook als klant behandeld voelen. We werken tenslotte aan hun nieuwe thuis of werkplek. Op onze website laten we graag meer zien over onze projecten die we hebben gedaan, maar ook de plannen waarmee we op dit moment actief zijn in ontwikkeling en verkoop of verhuur.

Draaischijf Milsbeek

meer info

Jan Oosterhout Ontwikkeling en Aannemersbedrijf - draaischijf milsbeek

Castillo II

meer info

Jan Oosterhout Ontwikkeling en Aannemersbedrijf - Castillo Lent

De Heeren van Ooy

meer info

Jan Oosterhout Ontwikkeling en Aannemersbedrijf - De-Heeren-van-Ooy

Bekijk meer projecten

naar projecten

Samen de handen uit de mouwen?

We hebben volle aandacht voor de veranderende markt, nieuwe technieken, materialen en duurzaamheid, of het nu gaat om een stevige verbouwing, complete renovatie, seriematige woningbouw of utiliteitsbouw. We nemen voor uw project al het werk en zorgen uit handen. Mochten er vragen zijn, bieden we u een luisterend oor en staan we klaar om in oplossingen te denken.

Bekijk onze projecten

Bent u benieuwd naar onze nieuwe en onlangs gerealiseerde projecten? Wij informeren u graag hierover.